• Specials show all categories
  • EDGE WEST

    EDGE WEST

    EDGE WEST

    Amsterdam
    7.600 SQM |  2020

    EDGE technologies

    Redevelopment of a 70’s office building into an advanced office building, answering to the highest level of sustainability, technology and health.
    The atrium in the middle of the connecting office towers will be covered by a big glass dome to become the building’s beating heart.

    TANK designs the complete ground floor, providing large scala hospitality facilities, boardroom areas, reception area and auditorium.

    Total sqm: 48.000. Tenants: APG, Alliander & Intertrust
    Architecture: Architecten Cie
  • OCEANCO NXT

    OCEANCO NXT

    OCEANCO NXT

    The oceans
    2021
    www.oceanconxt.com
    Oceanco

    THE FUTURE OF SUPERYACHTS

    At the dawn of a new decade. Oceanco is making a commitment to the future through a pioneering collaborative intiative: Oceanco NXT.
    Oceanco fundamentally believes that the best way to set new benchmarks is to co-create them with experts from a wide array of industries. Oceanco NXT brings together the new perspectives and answers future demands by reflecting across industries in the ever-changing landscape, determined to achieve zero impact on the environment. We share one ambitious and unified goal:
    To create the most exciting superyachts we can, for future generations.

    We look forward to a great collaboration with great minds like Paris Baloumis (group marketing manager at Oceanco), Giles Taylor (global vice president at FAW Group) and James Roy (managing director at Lateral), creating something that stands blends in with the oceans in the world of tomorrow.
  • HOTEL SUITE SLIBVIJZEL

    HOTEL SUITE SLIBVIJZEL

    HOTEL SUITE SLIBVIJZEL

    Amsterdam
    50SQM |  2019

    One-bedroom hotel

    With a great affinity for rare industrial buildings, we proudly took the opportunity to design the interior for single-suite hotel Von Dice.
    Von Dice is built in an iconic concrete former sludge return puping station to purify water for the city of Amsterdam.

    The unique, bunker-like building is 21 meters tall with a width varying from 2,8 to only 1,3 meters.
    The interior contrasts the rough, ragged concrete building with it's soft yet bold identity.
    Due to it’s shape the different rooms are connected by cast staircases that branch out from the bedroom.
    Von Dice is designed with sustainability at heart:
    - Old steel grids serve as sun blinds to the glass roof
    - Layers of natural clay plaster cover the walls, and
    - Dutch oak is used for the timber finishings
    The redevelopment of this purification station proofs a great love for ‘recycling’ and monumental heritage.

    Repurposing with a purpose!
  • TANK STATION

    TANK STATION

    TANK STATION

    Amsterdam
    470sqm |  2019
    Teo Krijgsman
    www.tankstation.amsterdam
    TANK

    the way we work today

    The TANK Station is designed and run by TANK Amsterdam. With our family of inner space-makers, we amended the boundaries of the working environment, from solid desks to a connective experience where social transactions are fueled and inspiration can flow freely. Here our TANKs are being fueled with energy to battle, play, connect and and create.
  • A’DAM&Co

    A’DAM&Co

    A’DAM&Co

    Amsterdam
    400SQM |  2016
    Teo Krijgsman
    http://adamandco.nl
    Six Senses

    IT'S A FAMILY AFFAIR

    A’DAM&Co is a members club located on the 18th floor of the A’DAM Toren, a multifunctional tower in the north of Amsterdam. In 2016 the A’DAM Toren was created by Amsterdam’s brightest entrepreneurs. The tower hosts observation decks, cafes, start-ups, a 24-hour club, a music school for kids and a revolving restaurant. A’DAM&Co reflects the tower’s creative spirit by bringing together a community of change-makers with a passion for collaboration. The first of its kind in Amsterdam, the club invites all members to curate its program.

    Our challenge was to create a place of contrasts; a private club that felt inclusive, warm and familiar yet exclusive, spectacular and prestigious. A place where each member felt special and part of a whole. The circular space offered a breathtaking 360-degree views, but also presented acoustic and zoning challenges. As a solution was we created a grand gesture that gathered members around the core and organically branched into more intimate places.

    We took a cue from the tower’s name A’DAM, finding inspiration in the Garden of Eden, where Adam and Eve gathered around the Tree of Life. A spectacular, abstracted tree shapes the heart of the experience and embraces all members around a grand oval bar. Designed as a freestanding table, the bar creates an informal atmosphere where everyone can mingle freely. The Instagram-worthy wooden tree branches out to define elegant nooks and lounges styled with a mix of antique and modern furniture. The organic framework keeps the space open, inclusive and cohesive, while hiding equipments and stimulating acoustics.

    The material palette adds to the poetry of the space with a contrast of simple raw materials like plywood and refined hospitality textures, such as brass and copper. A cool, all-steel, cosmopolitan lobby sets the stage for the rich experience once you’re in.

    ADAM&Co is winner of the Restaurant and Bar Design Award for the best European bar.
  • DE VONDELGYM OOST

    DE VONDELGYM OOST

    DE VONDELGYM OOST

    Amsterdam
    1000SQM |  2017

    De Vondelgym

    WEST-SIDE TO THE EAST-SIDE

    De community continues; na hun vestiging in Amsterdam-West lieten we de Vondelgym in Amsterdam-Oost verrijzen onderin The Student Hotel in het oude Trouw-gebouw. Waar de drukpersen ooit stonden staan nu de drukbanken. Waar de inkt ooit vloeide, gutst nu het zweet. Work it, baby!
  • DAILY TASTE

    DAILY TASTE

    DAILY TASTE

    Kijkduin
    2019
    https://nieuwkijkduin.nl
    Fred real estate developers

    food with a view

    Great news for all the beach-lovers and the happy few that get a hold of the appartments by the sea; Daily Taste will offer great food to serve all the senses.
    Please stay tuned for this delicious food market in the making!
  • STADHUIS AMSTERDAM

    STADHUIS AMSTERDAM

    STADHUIS AMSTERDAM

    Amsterdam
    6000sqm |  2017
    Yvonne Lukkenaar

    Gemeente Amsterdam

    PLAZA & VERGADERVLEUGEL

    Forget about invisible grey, sweaty offices, boring civil servants, bad air and a lack of view; for the municipality of Amsterdam we made the City Hall's bar, work- and meeting-areas are as welcoming as the city of Amsterdam itself.

    Design engineering and execution in collaboration with De Twee Snoeken.
  • QO AMSTERDAM

    QO AMSTERDAM

    QO AMSTERDAM

    AMSTELKWARTIER, AMSTERDAM
    2000SQM |  2018
    Today's Brew
    www.qo-amsterdam.com
    AMSTELSIDE BV

    SUSTAINABLE LUXURY

    Persijn Juniper&Kin, boardrooms & hotellobby

    With the interior design of the QO Amsterdam, we want to prove that sustainable is beautiful. You don’t need to sacrifice comfort or aesthetic pleasure to contribute to a better world. At every step of the QO experience, we celebrate the brand’s ethos of sustainable luxury.

    For us, sustainable luxury lives and evolves with its surroundings. It’s always in dialogue with nature and in tune with the senses. That’s why we chose to stage the austere building as the canvas for the experience and use the interior as a “jewel” that adorns it. The building’s authentic structure and materials take the spotlight, amplified by a natural and tactile interior palette. A round shape language and abundant natural light infuse the space with a sense of relaxation and well-being.

    The hotel has a rooftop greenhouse for fresh ingredients in the QO kitchens. We re-interpreted this feature into a greenhouse-style framework that becomes a storytelling thread throughout the hotel. The lightweight structure visually links the different floors, defines zones without the use of heavy partitions and brings the daylight in.

    Each floor and experience has its own nature-inspired colour scheme to set a distinct mood and intuitively guide the guest. Persijn, the Dutch eatery on the ground floor, features a palette of brown, green and ocher, reminiscent of grain fields. The mezzanine reception celebrates the sensorial opulence of Dutch flower fields. The meeting rooms on the first floor evoke Dutch waters with a cool palette of blues and greys. The rooftop bar Juniper & Kin immerses the guests in the intense tones of a starry night - a perfect pairing for the breathtaking view.

    The layout of the space takes after an informal social room with many ways to meet and interact: from enjoying a drink at the bar to lounging on the sofas. The reception island, accessible from all sides, suggests an open and friendly welcome.

    All these elements come together into a living, breathing space that syncs with the building and flow of the day, embodying the philosophy behind sustainable luxury.
  • FRIENDS CALL ME JIM

    FRIENDS CALL ME JIM

    FRIENDS CALL ME JIM

    AMSTERDAM
    500SQM |  2018
    FEO KRIJGSMAN
    www.friendscallmejim.com

    PLAY IT COOL

    Friends Call Me Jim is a brand new indoor playground and gym for children between 2 and 7. It fuses an active playscape with state-of-the-art technology and original stories to immerse kids into action and adventure. This hypermodern concept is based on the insight that urban kids move less and less, spending more time on digital entertainment. Friends Call Me Jim combines the best of both worlds, capturing imagination and fostering motor skills through dynamic interactive play.

    Parents are welcome to join in on the fun, socialise, unwind and even do some work without losing sight of their kids. A relaxation lounge with an open kitchen makes them feel at home, offering healthy snacks and drinks.

    Our design purposefully emphasises this connection - between parents and kids, movement and relaxation, play and exercise. The original layout had a clear division of the active and “relax” zones, separated by a solid wall. There was no interaction between the areas and no point for parents to stick around, as they couldn’t see the children. We changed this by moving the “relax” zone to the back and splitting the active zone in two parts, enabling parents to see the full width of the playground. The walls are made from glass, creating a transparent space where everyone feels part of the experience.

    Movement is another essential element of the interior. The ceiling lines break away from a grid into a dynamic pattern that echoes kids’ movements and stretches over the entire space as a unifying gesture. The entrance to the “relax” zone leads through the playscape, immediately embracing parents in the lively energy of play.

    Colour was key in creating a world where both grown ups and kids feel inspired and welcome. We balanced the vibrancy and exuberance of the children universe with modern hues that were equally appealing for grown ups. The tones are fresh, playful and unique, setting Friends Call Me Jim apart from a standard playground.
  • THE LOFT

    THE LOFT

    THE LOFT

    A'DAM TOWER, AMSTERDAM
    800 SQM |  2016
    PHOTO © TEO KRIJGSMAN
    http://adamtoren.nl/site/#!/theloft
    Six Senses

    AT HOME WITH THE STARS

    The Loft is a multipurpose penthouse on the 16th and 17th floor of the A’DAM Tower. The design of the rock star condo allows for complete versatility. On the one hand, the double height event space is perfect for hosting a big party, on the other hand it is perfect for private sanctuary. On the 17th floor, TANK designed four bedroom like meeting-rooms for hire. The Loft is an amazing venue up in the clouds, with everything you need to believe you’re a rockstar that’s living the life.
  • MADAM

    MADAM

    MADAM

    A'DAM tower, Amsterdam
    800 SQM |  2016
    PHOTO © TEO KRIJGSMAN
    www.madamamsterdam.nl
    Six Senses and Canal Company

    COLOUR DAY AND NIGHT

    MA'DAM is the panorama bar and restaurant perched on top of the A’dam Tower. During the day it is part of the Lookout Experience - but, as soon as the sun goes down, the volume goes up and it is transformed into Amsterdam’s highest sky bar.
  • DE VONDELGYM WEST

    DE VONDELGYM WEST

    DE VONDELGYM WEST

    OVERTOOM 143, AMSTERDAM
    600 SQM |  2015
    PHOTOGRAPHY: TEO KRIJGSMAN
    vondelgym.nl

    Work out! Get in shape and join the Vondelgym community. It will all work out!
  • PONTSTEIGER

    PONTSTEIGER

    PONTSTEIGER

    AMSTERDAM
    2015
    CIIID

    ON TOP OF THE WORLD! BIGGEST PENTHOUSE IN THE NETHERLANDS AND APARTMENT INTERIOR IMPRESSIONS FOR THE ICONIC PONTSTEIGER BUILDING IN AMSTERDAM
  • DE KORENDRAGER

    DE KORENDRAGER

    DE KORENDRAGER

    Amsterdam
    165 SQM |  2013
    PHOTO © TEO KRIJGSMAN

    EXTREME RENOVATIONS

    TANK has renovated De Korendrager in Amsterdam from an office and gambling joint into a magnificent residence using existing materials.
  • DOCTORS INC.

    DOCTORS INC.

    DOCTORS INC.

    AMSTERDAM
    240 SQM |  2013
    PHOTO © TEO KRIJGSMAN
    WWW.DOCTORS-INC.COM

    COSMETIC CLINIC
  • HET MASSAGEHUYS

    HET MASSAGEHUYS

    HET MASSAGEHUYS

    JAN EVERTSENSTRAAT, AMSTERDAM
    100 SQM |  2014
    PHOTO © TEO KRIJGSMAN
    www.massagehuys.nl

    ALL IN HARMONY

    TANK designed the interior design for het Massagehuys in Amsterdam. A place where Asian massage meets Dutch Design.