• MENNO KOOISTRA

  MENNO KOOISTRA

  MENNO KOOISTRA

  FOUNDING PARTNER

  Menno Kooistra (’77) studeerde af als architect aan de Technische Universiteit van Eindhoven (TUE). Zijn bredere interesse in het ontwerpvak uitte zich tijdens zijn studie door aan de Design Academy in Eindhoven, de Universidade de Sao Paulo en aan de Sint Lucas Academie in Gent te studeren en semesters succesvol af te ronden.

  In 2012 richtte hij Menno Kooistra Architects (MKA) op met een focus op duurzaamheid, herontwikkeling en smart cities. Sindsdien werkt Menno aan uiteenlopende projecten zoals De Pier van Scheveningen en de herontwikkeling van de ING toren in Westerpark West in Amsterdam. 

  Vanuit zijn gedrevenheid de wereld van de gebouwde omgeving beter te begrijpen is Menno altijd met research & development bezig.
  Dit resulteerde in 2008 tot de oprichting van het Dutch Green Building Lab, een research & development programma voor duurzaamheid binnen The Dutch Green Building Council.
  In 2009 richtte hij Leegstand van Zaken op, een netwerkorganisatie bestaande uit ontwikkelaars, ambtenaren, politici, beleggers, architecten en makelaars die vanuit de vijf grote steden opereerden en zich focusten op de toenmalige leegstandsproblematiek rondom commercieel vastgoed.

  Menno‘s architectuur wordt gedefinieerd door inventiviteit.